U13 tog en pokal med hjem fra elitestævne i Tyskland

Slagelse B&Is U13 drenge har i denne weekend været en tur i Tyskland for at deltage i elitestævnet “3. Internazionaler Herbst Cup”, der blev afholdt i Paderborn. Ved stævnet spilles der 11mands, og det skulle derfor bruges frem mod forårssæsonen, hvor 8mands også skiftes ud med 11mands i den hjemlige turnering. Stævnet var stærkt besat med 32 deltagende hold heriblandt FC Nordsjælland og HB Køge, FC Utrecht (Hol), Widzew Lodz (Pol), HJK Helsinki (Fin), Southend United (Eng) og en masse tyske akademier bl.a. Hannover 96, Eintracht Frankfurt og FC St. Pauli.

I går lørdag var der indledende gruppespil der endte med 1 sejr, 1 uafgjort og 1 nederlag, hvilket rakte til en 2.plads i puljen og en playoff-kamp om at komme i Gold-round. Her stod kampen mod Füsche Berlin, hvor SBI, efter en fin spillemæssig indsats, måtte erkende, at tyskerne med deres direkte og meget kyniske spil trak det længste strå og sejrede 0-3. Dermed stod den på Silver-Round resten af weekenden for SBI. Füsche Berlin gik i Gold-round, hvor de blev nr. 3 ved hele stævnet.

Nr. 1 i Silver-round

Efter yderligere 7 kampe stod U13 som vinder af Silver-round. Allerede lørdag spillede man to gruppekampe der endte 0-0 mod Oberrad og en 2-0 sejr over Freiberg og efter en god nats søvn stod den søndag på endnu 3 gruppekampe i Silverround. SBI havde skæbnen i egne hænder efter de to gode kampe lørdag. Desværre formåede man ikke at score i de 3 kampe, hvor det endte med 3 uafgjorte 0-0 – især den sidste kamp blev der brændt en del store chancer. Derfor var SBIs talenter afhængige af 2 kampe og fodboldguderne holdt heldigvis hånden over dem, således at de gik videre som 2’er. I semifinalen ventede den tyske traditionsklub Bayer Uerdingen. Et rigtigt godt hold, som pressede SBI godt. Kampen endte 1-1 og den skulle afgøres i straffespark. Begge hold scorede sikkert på de første 5. Så trådte Slagelse-målmanden Emil til og reddede Uerdingens 6.spark og satte selv SBIs sjette i kassen. Finale mod Offenbach! En tæt og jævnbyrdig kamp, hvor SBI er i kontrol men ikke bliver rigtig farlige. Derfor 0-0 og så skulle finalen også afgøres i straffe. Begge hold brændte et hver blandt de første fem. Og så var det deja-vu tid. Emil napper Offenbachs 6. og scorer derefter sikkert. Sejr i finalen i Silver-round og en samlet 13.plads til stævnet.

Stævnet har været meget lærerigt

U13 nåede dermed at spille hele 11 kampe på 2 meget lange dage. Kampene var á 22 min. varighed. Cheftræner Sebastian Bruun udtaler: “Det har været sindsygt lærerigt at spille disse 11 kampe. Vi har kunne prøve spillerne på forskellige positioner og der var en tydelig fremgang i spillet og forståelsen af at spille på den store bane bare fra i går til i dag. Så vi i trænergruppen er meget tilfredse med drengenes indsat. Der har været en god matchning, hvor vi har mødt hold, der passede fint til vores niveau. Specielt semifinalen mod Bayer Uerdingen var en udfordring. De var rigtig gode, men her holdt drengene stand og spillede en god kamp, så det var fedt at slå dem på straffe. Nu er vi klar til at stige på bussen og vende snuden hjem mod Slagelse, og så skal der nok slappes lidt af i morgen efter to lange dage.”