Slagelse B&I har netop skrevet kontrakt med 24-årige Christoffer Thrane.
Slagelse B&I er i dag 2-stjernet licensklub og har hele tiden arbejdet langsomt hen mod, at kunne tage små skridt frem mod amatøraftaler og ungdomskontrakter. Det er disse skridt, der netop nu har banet vejen for at denne aftale er blevet muligt fra den nye sæson 2019/2020.

“Alle ved at vores fokus er på talent- og eliteudvikling, så vores mål er helt klart; at arbejde mod ungdomskontrakter og amatøraftaler. For os giver det meget mere mening, at kunne tilbyde en ung spiller en kontrakt, der gør at han kan fokusere fuldt og fast på sit studie og sin sport – i stedet for at han skal sætte en masse tid af til studiejobs.” siger bestyrelsesformand Michael Birkedal.

 Vejen til egentlige kontrakter som man kender dem i professionel fodbold i Danmark i dag er stadig lang og økonomisk meget tung, men det er et tiltag som klubben prioriterer meget højt – hvoraf de nu starter med amatøraftaler og ungdomskontrakter. “Vi er super glade for, at DBU har givet os grønt lys for at kunne gøre det allerede nu –  det er og bliver et meget vigtigt skridt i SBI`s fortsatte udvikling.” tilføjer Birkedal.

“Vil vi som område og som by videre – bl.a. med at sende talenter til Superligaen og udlandet, så er det her de vigtige skridt. Vi tager som klub os af spillerens tarv – og er de dygtige nok – så skal de også videre og få opfyldt deres ambitioner, men selvfølgelig ikke før de har fået deres ‘fodboldopdragelse’ – og er klar. For os er det vigtigt at vi som klub også hjælper den pågældende spiller til det næste skridt” påpeger Michael Birkedal med et par opfordrende ord til de unge talenter, der netop selv kender udfordringerne og livet som professionel, fra sin egen tid som professionel fodboldspiller i Holland og Schweitz: “Bliv i en udviklingsklub der ønsker det bedste for den enkeltes udvikling, en klub som SBI hvor vi har meget kort afstand til divisionsfodbolden”.

På sigt, sigter Slagelse B&I mod at blive en 1. divisionsklub, men ikke før, at økonomien kan bære det, og det løft til det næste niveau, kan vi kun gøre sammen med Kommunen, Erhvervslivet og uddannelsesinstitutionerne, pointerer Michael Birkedal

 At ungdomskontrakter har banet vej for indgåelsen af kontrakter med seniorer, har Sportschef Søren Andersen, med bestyrelsens opbakning, grebet fat i med det samme.

 “Jeg er utrolig glad for denne mulighed. Det er nemlig helt afgørende for, at jeg nu kan indgå en aftale med Christoffer Thrane. Thrane er en rigtig spændende spiller, som vi har – og er – meget glade for i klubben! – Og så kan alle jo se sort på hvidt, at han er målfarlig.” udtaler Sportschef Søren Andersen.

 Christoffer Thrane har med sine 19 mål placeret sig i Top 3, på 2. Divisions topscorer liste, en liste de fleste klubber sommeren over har et øje på.

 “Jeg er ikke kun glad – jeg er også lettet – selvfølgelig har jeg været bange for at skulle miste Thrane, hvis nogle var klar med en aftale – han er en vigtig spiller for klubben.” tilføjer Søren Andersen.

Christoffer Thrane selv er også glad for sin aftale med Slagelse, “Nu er der ihvertfald ikke flere spekulationer om hvad jeg skal. Det er ingen hemmelighed at min telefon har ringet en del på det sidste, men når man gør alt op, så var Slagelse bare min førsteprioritet, så jeg er rigtig glad for denne aftale. 

Nu skal jeg nyde sommeren – og så glæder jeg mig ellers bare til at løbe på banen foran vores helt fantastiske tilskuere, der gør en stolt af at være i rød og blå”.