Slagelse B&I rækker ud: Vi er klar til at tage mod Ukrainske børn

Det bedste ved fodbold er, at når vi træder ind på græsset er vi alle lige, uanset ophav eller baggrund. Fodbolden samler os, danner fællesskaber, begejstrer og taler ingen sprog.

Europa står over for en humanitær krise, hvor millioner af ukrainere lige nu er på flugt fra krigen. Der er derfor brug for, at alle giver en hånd hvor de kan, lyder det fra boldklubben, der selv agter at gå aktivt ind i at hjælpe de ukrainske børn, der kommer til nærområdet.

Så snart vi kan være behjælpelige, så er vi klar” lyder det fra Slagelse B&I, der er klar til at oprette et humanitært børnehold, for ukrainske flygtninge i Slagelse Kommune.

Vi har netop rakt ud til Slagelse Kommune, om at vi er klar til at assistere, så snart de har brug for os” lyder det fra Mick Keller i Slagelse B&I der har været i kontakt med Slagelse Kommune og helt enkelt tilføjer: “Børn skal have lov til at være børn – og her kan vi bidrage, for ingen må stå uden for fællesskabet”

Plads til hjerterum
Jeg tror de fleste af os har følt afmagt og spurgt os selv – Hvad kan ‘jeg’ gøre?” forsætter Keller retorisk og henleder samtalen på fritidslivet, hvor Slagelse B&I netop har sin styrke: “Vi er rigtig gode til børnefodbold, faktisk helt fra vores Bold og bevægelse hos de 2-4 årige eller fra vores U6 til U12. Vi har plads til hjerterum og vi er klar til at hjælpe de børn der kommer hertil.” lyder det fra Keller, der tilføjer, at hvis de kan bidrage til, at børnene bare et par timer om ugen får et frirum,  indgår i et fællesskab og får et smil på læben, så findes der lige nu ikke noget større. 

For Slagelse B&I handler det også om at kunne bidrage til, at børnene og deres familier så hurtigt som muligt, bliver en del af lokalsamfundet og fællesskabet: “Det værste vi kan gøre, er at vende hovedet væk. Vi skal omfavne og vi skal række hånden ud. I SBI har vi nogle evner der forpligter os i lokalsamfundet: Fodbold danner fællesskab og vi er rigtig gode til at omfavne børn i et aktivt fritidsliv – så nu skal vi rykke sammen, det skylder vi hinanden og andre” afslutter Keller.

Alle må bidrage
Slutteligt håber Boldklubben på at endnu flere, både lokalt og nationalt, vil række ud til dem der kommer til deres nærområder: “Alle børn har ikke bare ret til skolegang og et trygt sted at vokse op – men også et fritidsliv. Hvis vi alle giver bare lidt, så giver vi til sammen meget” lyder det fra Keller, med et håb om at endnu flere frivillige træder til, for at hjælpe de flygtninge der kommer til deres lokalområder.