SBI-Talent til FCK

Slagelse B&Is 22-årige U14 cheftræner Mads Vittenbach skifter til FC København ved udgangen af denne sæson. Mads skal hos FCK udfylde en rolle som U15 assistenttræner.

“Jeg har været rigtig glad for min tid i SBI, hvor jeg har lært så meget både som træner og som menneske, og derfor føler jeg mig nu klar til at tage næste skridt. FCK har et utrolig spændende miljø, hvor jeg håber at kunne udvikle mig endnu mere. Da en del af ungdomstrænerne i FCK er fuldtidsansatte, har de jo mere tid til at “nørde detaljerne”, og specielt dette ser jeg frem til at kunne blive en del af, og så bliver det spændende at være med omkring kampene i den landsdækkende U15 liga” fortæller Mads.

“Vi er utrolig stolte af at sende en ung og talentfuld træner til en af danmarks førende talentudviklingsklubber, og Mads fortjener det fuldt ud,” udtaler SBI’s Head of Coaching Jonas Nielsen. “Jeg har selv arbejdet tæt sammen med Mads omkring 2002-årgangen, da de var U15, og ved hvor dedikeret, han har arbejdet, og hvor mange timer han har lagt i at nå hertil, så selvom jeg er ked af, at vi mister så dygtig og talentfuld en træner, er jeg også glad på Mads’ vegne over denne mulighed er opstået for ham. Vi har ikke kun fokus på talentudvikling for spillerne, vi har også stort fokus på at uddanne vores unge trænere, både internt og eksternt, f.eks. med UEFA A-licens som Mads tog i 2019, og derfor er det også et kæmpe cadeau til hele vores setup, når en så stor klub får øje på en af vores trænere.”

 

Cheftræner som 18 årig

Mads Vittenbach begyndte trænergerningen i SBI som 15 årig, og fik tre år senere chancen som cheftræner for 2006-årgangen, da de var U10. Dermed har Mads i en ung alder allerede 5 års erfaring som cheftræner. “SBI gav mig i en tidlig alder en masse ansvar, ved at lade mig blive cheftræner som 18 årig, hvilket har givet mig stor erfaring, som jeg også kan bruge uden for fodbolden. Jeg føler, at jeg gennem de seneste år har lært meget om ledelse, og om alt det, der ikke bare er selve træningen. Det er jeg meget glad for,” udtaler Mads Vittenbach.

Mads var faktisk med til det første møde, hvor SBI gik fra at være en breddeklub til at blive en eliteklub, og har med stort engagement og hårdt arbejde været med til at præge den fantastiske udvikling klubben har gennemgået i de seneste år.

Mads holder oplæg for klubbens trænere på SBI Store Trænerdag 2020 i januar måned