Fra svær besked til nye tider

Alene siden hans tid som U19-spiller, har hans navn figureret på holdkortet flere end 200 gange, – ikke mange kan sige Slagelse B&I uden også at sige Mathias Bjaldby, han har nemlig stået last og brast med klubben, det meste af hans liv.

Nærmest på 15. årsdagen, for hans indmeldelse i Slagelse B&I, måtte Bjaldby efter samråd med sundhedsstaben, dog tage den måske hidtil hårdeste beslutning i hans 15 år i klubben.

For i en tidligere kamp mod Skovshoved, pådrog Bjaldby sig en så hård hjernerystelse, at det har givet flere eftervirkninger – og nu skulle der ikke meget til at udløse de voldsomme gener i de efterfølgende kampe:

Mandag efter vores første træningskamp, skulle jeg tale med Sundman” starter Bjaldby, der fortæller at de bare ved at kigge hinanden i øjnene, kunne se at begge parter havde noget hårdt at berette: “Vi var nærmest enige inden vi havde talt – vi kom ind for at sige det samme – den gik ikke længere”. fortæller Bjaldby om den måske hårdeste samtale, som han vidste ville have konsekvenser for hans fodbold og fremtid.

Beskeden var bestemt ikke nem, men den var klar, der skulle pause til, hvis det ikke skulle udvikle sig til alvorlige og varige mén.

En af dem der stod klar efter samtalen, var sportschef Zouher Abdullatif, der havde det på fornemmelsen, men bakkede Bjaldby op med det samme:

Vi elsker fodbolden og den er selvfølgelig vigtigere end alt andet for os der står i det. Men nogle gange må vi også trække en streg og sige – der er noget der er vigtigere, det er helbredet” lyder det fra Sportschef Zouher Abdullatif, der i løbet af få timer måtte gå i tænkeboks.

Nye tider
Man siger ofte, at når en dør lukkes, så åbnes der en ny – og det er også tilfældet her:
Fra jeg fik beskeden, til jeg skulle mødes med Bjaldby, gik alt min tid egentlig på hvordan vi kunne både støtte Bjaldby mest muligt i denne tid – men også hvordan vi kunne beholde ham tæt på truppen og miljøet” Fortæller Zouher der ikke lægger skjul på, at Bjaldby har så stor betydning for klubben, at noget skulle gøres meget hurtigt.

Der var flere tåre at spore, i den tunge cirkel seniorerne havde dannet, ved den efterfølgende træning, hvor Zouher og Tomas Sundman kunne fortælle at Bjaldby måtte på en længerevarende pause. Men blot havde seniorerne igangsat træningen, før Zouher tog fat i Bjaldby der stod på sidelinjen.

Zouher var ikke i tvivl, han skulle ind som træner: “ Vi stod og skulle tilknytte en ny transitions træner, så det var ret oplagt, da den er næsten bygget til Bjaldby med hans historie og erfaringer ” fortæller Zouher om trænerrollen, der handler om at have fokus på og støtte de spillere der rykker fra Ungdom til Senior.

Et godt match
Den nye mulighed var for Mathias Bjaldby også det rigtige match: “Jeg havde selv en blødere start, da vi jo var i Sjællandsserien i sin tid da jeg gik fra ungdom til Senior – nu hopper de unge direkte ind i 3. Division” fortæller Bjaldby der ser utrolig meget frem til at støtte og udvikle de unge kommende talenter: “ Jeg glæder rigtig meget til at kunne hjælpe de unge, der står på spring. Vi har nogle fantastiske personligheder og de har et talent som skal udvikles – Det bliver spændende at komme i gang” tilføjer Bjaldby, der nu i nærmeste fremtid skal starte på en sideløbende træneruddannelse, som aldrig har ligget helt fjernt: “Jeg har altid tænkt på muligheden for at blive træner senere i livet. Så det var ikke fjernt. At det allerede var nu, troede jeg ikke, men jeg er glad for vi hurtigt kom frem til det, så jeg kan kæmpe videre med klubben”

Fra Zouher lyder det ligeledes: “Bjaldby er måske den mest oplagte til denne rolle. Det ingen hemmelighed jeg gerne havde set ham på banen flere år endnu – men når beslutningen er som den er, så er det her måske det bedste der kunne ske, for udviklingen af vores unge lokale drenge” tilføjer Zouher, om vigtigheden af at kunne spejle sig i en der selv har taget turen.

Klubmand i hjertet
Trods Bjaldby måtte sige farvel efter den første træningskamp i 2022, så har han stadig mødt op til hver træning og assistereret staben. En hverdag på Parkvej, uden Bjaldby, ville også være utænkelig.

Afslutningsvis lyder det fra Formand for Slagelse B&I Michael Birkedal: ” Bjaldby har måske bevist det vigtigste. At du ved den hårde indsats og det rette hjerte, kan gå hele vejen. Bjaldby har formået at holde ud og holde ved.”, der ved aftalen med Bjaldby blev utrolig glad for at det så hurtigt var lykkedes at lave en plan: ”Vi kan ikke takke Bjaldby nok for hans indsats i den røde og blå trøje – Derfor er jeg måske også aller mest glad for, at det her ikke er slutningen, men kun starten på en ny epoke.” lyder det, fra Birkedal, der faktisk var forældretræner for Bjaldby, tilbage i 5/6-års alderen.

For Bjaldby, har Slagelse B&I ligeledes haft stor betydning: “Min ambition den kommende tid, er at kunne give bare lidt af det tilbage, som jeg har fået gennem årene” afslutter Bjaldby der på falderebet tilføjer, at det har stor personlig betydning at kunne fortsætte i en ny rolle: “ Slagelse er jo min klub. Så jeg vil altid hjælpe den – om det er på eller uden for banen, så får den 100%”.